Senaste nytt

1 Juli 2011 - Sommar, semester och sol och varmt. Just så har vi haft det nu ett tag men nu lagom till industrisemestern i Juli verkar det som om det ska bli regnigare.

7 maj 2011 - Denna vår föddes inte mindre än 7 lamm på gården. Ta tillfället i akt och kom och titta på dem under Ut och Njut evenemanget som Åtvidabergs turistbyrå anordnar i år, där vi på gården är med under några helger här framöver. Mer information om vår del på www.skafferiuknadalen.se

1 maj 2011 - En ovanligt seg vår denna men nu börjar det bli varmt vissa dagar. Årets lamm har nu kommit alla fyra, häften så många som i fjol men det är rätt lagomt många. Tre tacklamm och ett bagglamm. Idag har vi även släppt ut baggen och Bärnard på grönbete. Har även idag gjort en stor uppdatering av familjens och djurens sidor.

2 april 2011 - Nu håller det äntligen på att bli varmare väder men kylan vill inte riktigt släppa taget. Vi har tre mycket tjocka tackor och vi väntar på lamm var dag nu.

9 januari 2010 - Kylan fortsätter och i morse hade vi -24 grader, brrr! Nu har Casper fått en egen sida.

5 januari 2010 - Gott nytt år! Nu har vi riktig ihållande vinterkyla med runt -15 grader kallt varje dag. Det ser också ut att hålla i sig och vissa säger att det blir så här januari ut, puh!

Sedan i förrgår har vi en ny familjemedlem i hushållet, en liten valp. Troll har fått en lillbrorsa som är en Bouvier des Flandre. Han har blivit döpt av Hanna till Kasper. Nu några vinterbilder som jag var ute och tog på nyårsdagen.

.

2010-01-01

Vinteland i Forsaström

 

28 april 2009 - Vi har gått och väntat på att den sista stooora tackan skulle lamma och idag blev det av. Inte mindre än fyra lamm blev det, ja ni läste rätt! Är ju lite ovanligt bland vanligare större raser men dessa Klövsjöfår brukar oftast inte få fler än två. Det verkar vara två bagglamm och två tacklamm, plus att det ena tacklammet som är pyttelitet är svart med bara vitt på huvud och ben. Se första bilderna på fårens sida.

21 april 2009 - I morse då vi kom ut och skulle mata djuren hade den lilla svartvita fjolårstackan fött två småttingar så nu är de fyra lamm hittills. Väntar nu på den andre av de två äldre tackorna!

16 april 2009 - Igår föddes två lamm på gården, årets första!

5 april 2009 - Nu har våren kommit till Forsaström och vi väntar lamm när som helst nu. Både Molly och Lucas har blivit ett år äldre och snart är det dags för Hannas kalas. Sådden inför sommaren är påbörjad och Lotta jobbar på som bara den, snart kommer det vara full verksamhet i växthuset.

31 december2008 - Gott nytt år önskar vi er från Forsaström!

21 december2008 - Äntligen en uppdatering. Har just återinstallerat Frontpage som försvann någon gång under våren då datorn strulade. Har ju skett lite uppdateringar på forumet under tiden men nu ska så ske även här. Nu är det alltså snart dags för Julafton men det är då inte direkt något julväder här i alla fall, någon plusgrad och regn var och varannan dag.

26 februari 2008 - Inte bara våren som är tidig i år, i helgen föddes två lamm. Två vita bagglamm tyvärr och igår kväll kom det två till, en vit kille till men sedan en fläckig tjej! I helgen var det kalas med då vi firade Molly och Lucas. Webkameran har funkat lite dåligt på den senaste tiden, väntar nu på ett nytt kort till datorn som uppgraderar till USB2.0 så då får vi förhoppningsvis upp hastigheten på linan till kameran, som verkar vara problemet.

28 januari 2008 - Blir ju ingen vinter denna vinter, har inte ens behövt elda i pannan en enda gång hittills...men man vet ju aldrig. Idag var det t.ex. 8.5 plus och snart är det februari som brukar kunna vara kallaste månaden! Har inte hänt till synes så mycket på hemsidan, men det har det visst gjort. Har börjat använda mig av vårt forum på sista tiden då jag gillar det formatet. Tycker det är väldigt smidigt gjort att man kan skriva och enkelt lägga in bilder. Sist men inte minst så behövs ingen speciell editor som MS Frontpage som behövs för att skapa dessa sidor utan det enda som behövs är en dator med internetuppkoppling. Så kika gärna in där! Har nu uppdaterat flera av dessa sidorna med. En sista sak, de där ankorna vi skaffade i höstas rymde första gången vi slängde dem i ån...sedan dess har vi inte sett röken av dem:-(

10 november 2007 - Nu har vintern kommit som synes på webkameran, för tillfället i alla fall. Mitt under gårdagens snöstorm åkte jag till norra Östergötland för att hämta hem de två nya medlemmarna på gården, nämligen ett par Blekingeankor! Hur ser sådana ut då...jo bilder kommer nog snart men de är rätt lika gräsänder.

4 november 2007 - Hela sommaren och även hösten med för den delen har passerat utan uppdateringar på sidan. Vad har hänt då...jo en liten busbagge föddes sent denna sommaren. Fler kycklingar har det blivit samtidigt som några av de äldre hönorna flyttat till nya gårdar. Har just nu tre kycklingar som är några veckor gamla. Magnum och Josefin har deltagit i flera körtävlingar med Åkerbo och det har gått riktigt bra, så bra att deras lag tog sig vidare till Riksfinalen! Själva har vi i familjen hunnit med att hälsa på Farmor och Farfar i Piteå i somras. Molly som nu är drygt 9 månader har börjat krypa runt...och som hon far runt! Fåren har just tagits hem till gården och ska för vintern få ett alldeles eget hus bakom hönshuset, det var på tiden! Bilder på det ena och andra kommer...en uppdaterad på Molly så länge!

7 maj 2007 - Vi har firat Lucas och Hannas födelsedagar och några nya bilder på barnen finns upplagda, även på lillsyrran!En annan nyhet kan man kanske urskilja på bilderna från webkameran, att vi kapat ned hagtornshäcken ordentligt. Nu är den bara metern drygt, jämfört med två och en halv tidigare...eller sex-sju som den var då vi flyttade in:-)

22 april 2007 - Tiden går och Molly har blivit tre månader redan, våren är på väg även om det är kallt här fortfarande. Ett vårtecken kom då förra veckan då ett litet lamm föddes. Titta på fårens sida så får ni se en sån söt liten kille. Nu är det en vecka till stora tjejen Hanna blir fyra år! Hannas, Lucas och Hästarnas sida har uppdaterats med några nya bilder med.

22 januari 2007 - Nu finns de första bilderna på Molly på hennes sida.

21 januari 2007 - Den 19:e januari föddes nummer tre som numera går under namnet Molly! Hon föddes 09:36 och var en stor tjej på 4570g och 52cm. Bilder kommer...

17 november 2006 - Hoppsan, nu var det drygt två månader sedan denna sidan uppdaterades fy skäms på oss. Hösten eller början på vintern är dock fortfarande väldigt varm med flera plusgrader och regn nästan varje dag så livet på gården är mest klafsande runt i gummistövlar, bärandes på hö och vattenhinkar hit och dit. Inte så mycket att skriva om med andra ord. Alla djuren hemma på gården nu och vi försöker förbereda oss på kallare väder och snö. Lottas mage växer och nu är det knappt två månader kvar till beräknad nedkomst av nummer tre.

13 september 2006 - Sommaren är förbi med minnen av en semestervecka i Gbg (Liseberg), Ullared (Shopping) och Mellbystrand (bad). Magnum är nu vår och planer på ny rockard finns så han kan köras ordentligt med sin nya sele. Lucas har börjat hos samma toppendagmamma som Hanna och är alldeles just inskolad. Ett par bilder på Magnum har också lagts till på hästarnas sida. Nu några aktuella bilder:

.

Så kul man kan ha i kärran med Pappa som draghäst!

2006-09-13

 

19 juli 2006 - Bilder på hur lägenheten ser ut invändigt har lagts upp.

16 juli 2006 - Dags för en uppdatering...sommarvädret varar med sol och torka vilket innebär dåligt med grästillväxt åt djuren men vi andra gör mest som man brukar på sommaren: badar, pysslar på gården. Två kycklingar har fötts senaste veckan och de är redan ute i solen och spatserar med sina mammor.

12 juni 2006 - Sommaren har kommit, på riktigt med 28+ idag, Nu har Troll gått och blivit rikskändis genom en artikel i Aftonbladet, läs den här! Det var en reporter som tidigare intervjuat mig i radio P4 Blekinge om det här med blandraser som nu bytt arbete till Aftonbladet och ville köra samma grej där. Nya vaktlar är hämtade och även en gammal träeka som skall rustas

5 juni 2006 - Tabaso och Magnum (han verkar lystra mer till Magnum än Martin) som han får heta verkar komma bra överens och trivas med varandra. Fåren har flyttats till tillfällig sommarhage vid Åtvidabergs Screentryckeri som är så vänliga att de upplåter mark till dem helt utan kostnad. En ny kyckling har fötts. Micke har spenderat senaste kvällarna i garaget med renovering av de veteranmoppar vi ärvde från Lottas morbror Lennart. Om dessa två kan ni läsa på vårt forum.

22 maj 2006 - I går kom vi hem med Martin-en liten shettis kille på fem år. Vi ska ha honom på foder först i tre månader för att se så det funkar och vi trivs med varandra! Tabasco hämtade vi i dag hos familjen Spector. TACK! till hela familjen för att ni tagit så väl hand om honom åt oss!

12 maj 2006 - På begäran har nya bilder på fåren med sina lamm lagts in, samt en sida för kaninerna skapats.

1 maj 2006 - I tisdags åkte Goldie till sina nya ägare- Anna med famil i Fliseryd.Tror att Anna kommer ha bättre hand med den lilla damen än vad jag har haft!Det kändes bra att hitta en så bra ny familj till henne,Anna verkade vara en lugn men bestämd tjej,precis vad Goldie behöver.Vi önskar dem lycka till!Tabasco är på träningsläger/semester hos Bitte,Frida och Lovisa tills vi hittar en lite lugnare ponny!Tabasco önskar nog att det dröjer,han har såå kul!På hästarnas sida finns bilder som Bitte tog när Tabasco fick träffa deras hästar Ängla och Filur förste gången!Vem kan tro att han är 21år fyllda?!Frida tränar lite western med honom,får se om Tabasco kan få hänga med på någon tävling framöver!

30 april 2006 - Igår morse på Hannas födelsedagsmorgon hade Ullalia fött två små Lamm, en vit och en fläckig. Den fläckiga var en bagge och de andra tackor. Bilder på de två nya kommer så småningom. Hanna firades av familjen och kusinera igår och några bilder finns på hennes sida.

27 april 2006 - I går kväll så fick Susanna ett lamm, så litet det var. Ni kan se det på några bilder och en liten videosnutt på deras hemsida.

23 april 2006 - Våren har kommit till Forsaström vilket innebär att en hel mängd saker skall göras och tiden framför datorn blir mindre, därav det långa uppehållet i uppdatering av webben. Hursomhelst så har vi nu två kaniner, en hona och en hane så deras sidan kommer snart för just idag har Snuttan fått ungar! Annars så är det nu nedräkning till Hannas kalas den 29 april.

27 mars 2006 - Kycklingarna växer, den äldsta nu fyra veckor gammal och de har alla börjat få många fjädrar nu. Annars verkar kylan släppa nu och ge plats för våren...verkar som om vi har första natten utan minusgrader på väldigt länge nu. Har lagt till en webbutik till sajten, nyttan av denna är i dagsläget oklar...men det är lite kul att ha med en sådan

12 mars 2006 - Nu har hästarnas sida uppdaterats med några bilder från Tabascos tid som tornerspelshäst. Kindahönsens sida med en video på de fyra små och det verkar som om nu även Anki ligger och ruvar på sex ägg, spännande!

6 mars 2006 - I morse upptäckte Lotta att en till kyckling kläckts så nu är de fyra små, ska se om vi kan ordna bilder på hela bunten snart!

27 februari 2006 - Nu har kycklingarna kommit!!! Den första tittade fram ur sitt ägg igår och idag var de tre stycken, nu finns också första bilderna på dem på deras sida!

21 februari 2006 - Grattis vår lille Lucas nu ett år idag, bilder från paketöppningen i morse finns nu på Lucas sida. Har även uppdaterat Hästarnas, katternas, Kindahönsens, Klövsjöfårens med nya bilder!

15 februari 2006 - Hästarnas sida har uppdaterats med en presentation, bilder kommer snart!

22 Januari 2006 - Nu pågår uppdatering av denna hemsida. Jag passar på när jag får en lugn stund över då jag är föräldraledig fram till efter semestern 2006.

Just nu har vi ovanligt mycket snö här i Forsaström och det har även varit kallt senaste dygnen, -20 natten till söndagen. Var just ute med barnen en sväng och tog några bilder som ni kan titta på här nedan:

.

Vinterbild av huset

2006-01-22