Print Page | Close Window

Sommaren 2009

Printed From: www.forsastrom.se
Category: Skolhuset och gamla hus i allmänhet
Forum Name: Renovering av skolan i Forsaström
Forum Discription: Frågor och svar om den oändliga renoveringen av skolhuset
URL: http://www.forsastrom.se/forum/forum_posts.asp?TID=86
Printed Date: 2020-September-30 at 08:28


Topic: Sommaren 2009
Posted By: Micke
Subject: Sommaren 2009
Date Posted: 2009-Maj-19 at 16:37
Ny sommar, nya projekt! 
 
Denna sommaren riktar vi in oss på att bygga ny entré med balkong till framsidan av huset. Den kommer att gå i samma stil som trappen som vi byggde på kortsidan till groventrén förra sommaren. Den kommer att bli mycket bredare och aningen längre ut från huset än den befintliga betongtrappen som finns där nu och kommer bli kvar under. Balkongen ovan kommer vi bygga på det gamla stålskelettet som finns kvar efter rivningen av den gamla fallfärdiga betongbalkongen. Bygget startar nu nästkommande helg, kristihimmelsfärdshelgen!
 
Övriga byggen som planeras i mån av tid och ekonomi är iordningställande av groventrén invändigt, samt omvandla rummet närmast toaletten till ett fint barnrum!


-------------
// Micke >Replies:
Posted By: Micke
Date Posted: 2009-Juli-18 at 17:44
Jaha, så här långt har vi kommit hittills:
 
 
Det här bygget tog ju inte så lång tid att få upp, en vecka cirka men sedan har vi haft annat för oss. Ska få dit balkonggolvet nu snart men räckena över och under lär ta lite tid.
 
Som golv valde vi en annan metod än tryckimpregnerat virke denna gången. Vi kör med vanligt virke som vi sedan stryker med Rosl*gsmahogny, dvs lika delar trätjära/balsamterpentin/linolja. Blir en tjusigare färg och sedan var virkesvariatinen större så vi kunde välja bredare och tjockare plank (140x34 mm). Känns rejält och dessutom fanns de i längder som räckte hela bredden vilket gjorde golvläggningen till en enkel match!
 
Sedan har vi ordnat med en takbrygga mellan takluckan och den bortre skorstenen som sotarna önskat och nu på senare tid krävt:
 
 
 
Enkel att montera, tog en kväll allt som allt!


-------------
// Micke >


Posted By: Micke
Date Posted: 2009-Augusti-01 at 22:49
Nu har vi fått dit golvet till balkongen med och vi körde samma virke även där. Har nu satt upp några tilllfälliga räcken så man kan vistas där utan att känna att man kommer trilla ned, men så ska det inte se ut är det tänkt utan det kommer bli samma typ av räcken som till lilla bron på kortsidan av huset. De tar dock lite pysslig tid att tillverka så vi var tvungen att ha någonting där...så länge!
 
 
Sedan ska vi nog bygga ned taket från balongen sett med lite panel för ser lite högt till tak ut annars...och så ska det målas vitt förstås!


-------------
// Micke >


Posted By: Micke
Date Posted: 2010-Juli-27 at 22:47
Nu sommaren 2010 har vi fått fart på målandet så nu ser verandan lite annorlunda ut än förra året. Har fått på vit färg på stolparna, samt det tillfälliga räcket på balkongen.

Har äntligen också börjat måla om fönstren på ovanvåningen, samt knutbrädorna. På bilden nedan är bara första lagret målat, ska på ett eller två till.

Tog också och byggde ned balkongen en aning så att den ser lite bättre ut.-------------
// Micke >


Posted By: Micke
Date Posted: 2011-Februari-04 at 23:29
Lite gamla bilder:

-------------
// Micke >


Posted By: Micke
Date Posted: 2011-Juli-04 at 09:52


Sommar 2011 och nu börjar det bli dags att fixa lite räcken till verandan på framsidan, få se hur det går med det Smile.

-------------
// Micke >


Posted By: Micke
Date Posted: 2011-Juli-20 at 01:02
Nu var det äntligen dags att ta tag i byggande av räckena, gick ju riktigt snabbt när jag väl kom igång. Det tog bara två dagar!

Ska bara målas nu också då förstås...en så där tre ggr!

-------------
// Micke >Print Page | Close Window